info
Bedankt voor uw bezoek aan mijn website! Kom gerust nog een keer terug.

Gewijzigd inzicht

Terwijl ik aan het werk was met het hoofdstation en baanwerk van AMoras 2010 realiseerde ik mij dat door het ingewikkelde railplan het lastig zou worden om mijn treinverloop, handmatig gestuurd met het Marklin CS2 central station, goed te laten verlopen. Ook zag ik dat het boerenlandschap wat ik voor ogen had niet zo eenvoudig gerealiseerd zou kunnen worden. Daarbij miste ik aan de voorzijde eigenlijk ook een mooie paradebaan.

Wanneer zo'n gevoel binnensluipt, wordt het enthousiasme aan de baan te werken al snel minder. Ik ben dan ook al snel begonnen met het zoeken naar een waardige opvolger / vervanging van het AMoras 2010 ontwerp. Ik heb vele ontwerpen op internet bekeken. Bijna elk ontwerp had wel zijn charme, echter paste vaak net niet in de ruimte die ik op mijn kamer voor de modelbaan beschikbaar heb.

Per toeval kwam ik op het Stummi forum een modelbaan in aanbouw tegen die nagenoeg aan al mijn ideeen en eisen voldeed. Op de voorgrond een mooie paradebaan, ruimte voor het Schwarzburg station, ruimte voor een redelijk baanwerk met draaischijf, en ook nog in de achtergrond een enkel spoor naar station Lengmoos. Dus heb ik snel contact opgenomen met de maker van deze modelbaan, Lutz Roemer. Ik heb hem mijn verhaal uitgelegd, en hij had geen enkel probleem er mee wanneer ik met zijn ontwerp aan de slag zou gaan.

Lutz heeft zijn ontwerp naar mij verstuurd (zie slideshow rechts) en ik ben in Wintrack 12 aan de slag gegaan om zijn ontwerp aan te passen aan mijn kamer en modelbaan afmetingen. Hiervoor heb ik enige weken nodig gehad en uiteindelijk heb ik toch nog een aantal aanpassingen gedaan die voor mij het ontwerp beter maakte.

Mijn punten waaraan de baan moet voldoen zijn hierbij overeind gebleven:

Het fictieve land is AMoras gebleven, echter het versie nummer is aangpepast naar 2016. En dat is dus de nieuwe naam van mijn modelbaan:

AMoras 2016.
Het nieuwe railplan is hier te vinden: AMoras 2016 Railplan.

Originele ontwerp Originele ontwerp