info
Bedankt voor uw bezoek aan mijn website! Kom gerust nog een keer terug.

AMoras versie 2021

Met Wintrack 15 heb ik AMoras 2021 ontworpen. Nieuw in Wintrack is dat je ook een filmpje van je modelbaan kunt maken door virtueel over je modelbaan te rijden. Op een later tijdstip zal ik zo'n filmpje nog wel publiceren.

Op deze pagina beschrijf ik van het railplan de verschillende delen waaruit de modelspoorbaan opgebouwd gaat worden.

Hoogte

Als basishoogte heb ik 85 cm aangehouden. Vanaf deze hoogte worden alle te bouwen railsporen opgebouwd:

Schaduwstation 2

Rechts vanuit het hoofdstation loopt een dubbel spoor via de paradebaan naar het schaduwstation 2. Dit schaduwstation bevat 2 opstelsporen die beide bijna 190 cm lang zijn, dus van voldoende lengte. Er is 1 doorrijdspoor, waardoor treinen gemakkelijk kunnen terugkeren naar het hoofdstation.

Paradebaan

De paradebaan loopt aan de voorzijde van de modelbaan. Aan de linkerzijde loopt de paradebaan over in het schaduwstation 2. Aan de rechterzijde loopt de paradebaan over in het hoofdstation.

Het hoofdstation en baanwerk

Het hoofdstation bestaat uit 4 sporen:

Het stationsgebouw Schwarzburg neemt ook op deze modelspoorbaan op het stationsterrein een hoofdrol in.

Het schaduwstation 1

Links vanuit het hoofdstation loopt een dubbel spoor naar het schaduwstation 2. Dit schaduwstation bevat 2 opstelsporen, een bijna 190 cm en de andere net 200 cm lang zijn, dus ook hier van voldoende lengte. Er is 1 doorrijdspoor, waardoor treinen gemakkelijk kunnen terugkeren naar het hoofdstation.

De nevenbaan

Links vanuit het hoofdstation loopt een enkel spoor naar het nevenbaanstation 2. Op deze nevenbaan rijdt voornamlijk de railbus, echter er kan ook een korte stoomtrein samenstelling op bewonderd worden.

Het complete railplan

Hier een blik op het complete railplan inclusief gebouwen en bomen. De gekozen gebouwen zijn slechts voor de beeldvorming geplaatst en zijn geen afbeelding van de gebouwen die ik op mijn modelspoorbaan ga gebruiken. Ook de bomen zijn slechts voor de beeldvorming geplaatst.

3D weergave

Nu van mijn modelspoorbaan alle belangrijke delen apart zijn besproken hier een blik op het complete railplan inclusief gebouwen en bomen. De gekozen gebouwen zijn slechts voor de beeldvorming geplaatst en zijn enkele daarvan zijn gebouwen die ik op mijn modelspoorbaan ga gebruiken. Ook de bomen zijn slechts voor de beeldvorming geplaatst.


Korte videos van AMoras 2021
Overzichtje van AMoras 2021