info
Bedankt voor uw bezoek aan mijn website! Kom gerust nog een keer terug.

De verandering

Omdat ik bij mijn ontwerpen voor de Bietschtal 2003 modelspoorbaan geen rekening gehouden had met werkzaamheden aan de achterzijde van de baan en daar dus pijnlijk achter kwam op het moment dat ik het landschap op de baan gestalte wilde geven, heb ik na enig mopperen en heel veel nadenken toch besloten om de 2003 baan af te breken.

Uiteraard blijft de Bietschtal brug voor mij de blikvanger, ook op de nieuw te ontwerpen modelspoorbaan. Verder moet de baan voldoen aan de volgende punten:

Uitgangspositie blijft een modelspoorbaan met een groot station, veel mooie tunnels en bergen, en natuurlijk de Bietschtal brug.

De kamer

De nieuwe baan zou dus een stuk kleiner van oppervlakte moeten worden. Tevens plaats ik deze keer de opbouw op wieletjes zodat de gehele baan verrijdbaar wordt. Daardoor kan ik ook aan de achterzijde werkzaamheden uitvoeren.

De kamer meet 3.25 x 2.45 mtr. Je zou toch zeggen dat met deze afmetingen moet het mogelijk zijn om in deze kamer een aardige modelspoorbaan te ontwikkelen.

Met behulp van Wintrack 9.0 is het nieuwe ontwerp tot stand gekomen, dat wordt besproken op de Bietschtal 2010 Railplan.