info
Bedankt voor uw bezoek aan mijn website! Kom gerust nog een keer terug.

Een nieuwe naam

AMoras is een denkbeeldig boerenlandschap waar station Schwarzburg een belangrijk deel van uitmaakt. Bij het station is een stoomlocomotieven en diesellocomotieven een verzorgingsplaats ingericht compleet met draaischijf. Het achterliggende bergachtige landschap is voorzien van mooie Schwarzwald boerderijen.

Verder moet de baan voldoen aan de volgende punten:

Uitgangspositie is een modelbaan met een groot station, een baanwerk met draaischijf en ronde locloods, veel mooie tunnels en bergen.

De kamer

Mijn vrouw is in 2009 ziek geworden en kan daardoor moeilijk de trap op. Zij zou graag daarom de wasafhandeling op de eerste verdieping willen doen. Op deze wijze hoeft ze nog maar een trap op te lopen. Mijn 'oude' modelspoorbaan kamer wordt daarom omgebouwd naar waskamer. Ik ben met mijn modelspoorbaan naar de voorkamer verhuisd. Deze kamer is ook nog wat groter 3.42 x3.42 mtr.

Waar komt de naam AMoras eigenlijk vandaan? Is het een nieuw land, of nieuwe plaats waar niemand nog van gehoord heeft?

En zo kom je dus tot AMoras, het nieuwe fictieve land op mijn modelspoorbaan.

Het ontwerp van Bietschtal 2010 gaf mij geen goed gevoel. Ik bleef het gevoel houden dat ik een baan ontworpen had met zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant een berg die volledig los van elkaar staan. Geen samenhang dus.

Omdat ik voornamelijk met stoomlocomotieven ga rijden, miste ik daarnaast toch de aanwezigheid van een mooie draaischijf op de baan. Dus op zoek naar een ander banenplan. Na wat zoeken op internet heb ik een leuk plan gevonden, echter deze moest wel aangepast worden naar mijn frame afmetingen.

En dat is na enige ontwerpen in Wintrack 10.0 gelukt. Ik heb een nieuw plan ontworpen waar ik erg mee tevreden ben. Iets minder bergen en landschap echter wel meer treinbewegingen. Het nieuwe railplan is hier te vinden: amoras 2010 Railplan.