info
Bedankt voor uw bezoek aan mijn website! Kom gerust nog een keer terug.

Een nieuwe opzet

Met Wintrack 10 heb ik AMoras 2010 ontworpen. Een modern railplan met afwisselend treinenverkeer.

Zoals beschreven op de AMoras 2010 Ontwerp heb ik voor een verrijdbare modelspoorbaan gekozen. Op deze pagina beschrijf ik van het railplan de verschillende delen waaruit de modelspoorbaan opgebouwd gaat worden.

Hoogte

Als basishoogte heb ik 85 cm aangehouden. Vanaf deze hoogte worden alle te bouwen railsporen opgebouwd:

Keerlus 1

Links vanuit het hoofdstation loopt een enkel spoor naar het dalspoor (groen gekleurd), dat met een mooie lus weer terug naar het hoofdstation loopt. Dit spoor wordt tevens gebruikt voor het bereiken van het schaduwstation.

Keerlus 2

Rechts vanuit het hoofdstation loopt een enkel spoor naar het bergspoor (paars gekleurd), dat met een mooie lus weer terug naar het hoofdstation loopt. Dit spoor loopt aan de achterzijde door een tunnelportaal, zodat treinbewegingen daar ook zichtbaar zijn.

Kleine ring

Links vanuit het hoofdstation loopt een enkel spoor naar de kleine ring (licht blauw gekleurd). Dit spoor verdwijnt al snel in een tunnel om rechts weer uit de tunnel te komen en weer op het hoofdstation te eindigen. Dit spoor loopt aan de achterzijde door een tunnelportaal, zodat treinbewegingen daar ook zichtbaar zijn.

Grote ring

Rechts vanuit het hoofdstation loopt een enkel spoor naar de grote ring (donker blauw gekleurd). Dit spoor verdwijnt al snel in een tunnel om links weer uit de tunnel te komen en weer op het hoofdstation te eindigen.

Het hoofdstation en rangeerterrein

Het hoofdstation bestaat uit 4 sporen:

Het stationsgebouw Schwarzburg neemt ook op deze modelspoorbaan op het stationsterrein een hoofdrol in.

Het schaduwstation

Vanuit het dalspoor loopt een aftakking naar het iets lager gelegen schaduwstation. Het schaduwstation heeft 4 opstelsporen, elk met een lengte van 103 cm, ingericht om complete, tijdelijk niet in gebruikzijnde, treincombinaties te stationeren. Vanuit het schaduwstation loopt weer een enkel spoor dat weer aansluit op het dalspoor en dat links weer naar het station loopt.

Het complete railplan

Hier een blik op het complete railplan inclusief gebouwen en bomen. De gekozen gebouwen zijn slechts voor de beeldvorming geplaatst en zijn geen afbeelding van de gebouwen die ik op mijn modelspoorbaan ga gebruiken. Ook de bomen zijn slechts voor de beeldvorming geplaatst.

3D weergave

Nu van mijn modelspoorbaan alle belangrijke delen apart zijn besproken hier een blik op het complete railplan inclusief gebouwen en bomen. De gekozen gebouwen zijn slechts voor de beeldvorming geplaatst en zijn enkele daarvan zijn gebouwen die ik op mijn modelspoorbaan ga gebruiken. Ook de bomen zijn slechts voor de beeldvorming geplaatst.


Korte video van AMoras 2010
Overzichtje van AMoras 2010